Sayın yetkililer siz bunun adına,

Dalgeç mi dersiniz?

Altgeçit mi dersiniz?

Yoksa üstgeçit mi dersiniz?

Bilmiyorum ama

Ben Rezalet diyorum…

Neye mi diyorum; Şanlıurfa ili Halilliye ilçesi, Sırrın Mahallesinde yapımı devam eden, daha doğrusu devam edip etmediği pek de belli olmayan üstgeçtli kavşaktan bahsediyorum.

Keşke bu rezalet yaşanmasaydı ve ben de bu yazıyı kaleme almak zorunda kalmasaydım.

Yaklaşık 9 ay önce temeli atılarak başlayan köprülü kavşak projesi yüzünden hergün o bölgeden geçmek zorunda olan vatandaşların araçları resmen hurdaya döndü.

Halk otobüslerinin güzergahları değişti. Asıl güzergah üzerinde oturan vatandaşlar mağdur oldu.

Bu işi ihale eden hangi kurum, yüklenici hangi firma bilmiyorum ama oradan her geçtiğimde bir iş makinesi, bir kamyon ve üç-beş çalışandan başka kimseyi göremiyorum.

Bu çalışma temposuyla sanırım bu işin uzunca bir zaman daha bitmeyeceği muhakkak!

Modern ve gelişmiş şehirlerde sorumlu ve ilgili siyasetçiler ile sivil toplum kuruluşlarının nezaretinde bu tür kavşaklar 45 gün sürede tamamlanırken, Şanlıurfa’da 9 ayda yarısının bile bitirilememiş olması son derece utanç verici bir durumdur.

Özellikle 2016 takvim yılının son çeyreğinde Şanlıurfa’daki resmi kurum binalarının neredeyse tamamına makyaj yapıldı.

Makyaj diyorum çünkü, içinde 40- 50 yıllık yapılar da var, depreme dayanıklı olmadığı resmi olarak belgelenen de var. Yani bir şekilde ekonomik ömrünü tamamlamış olan bu yapıların boya, badana, izolasyon gibi işlemleri için trilyonlar harcandı. Tabi bu harcamalara imza atan yetkilileri kendi vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum fakat kafama takılan bu soruyu da sormadan edemiyorum;

Sırrın’daki kavşak projesi ödenek sıkıntısı yüzünden mi bitirilemiyor, eğer ki ödenek sıkıntısı yüzünden bitirilemiyorsa köhnemiş, sakat, eski binalara harcanan daha doğrusu savrulan ödenekler Sırrın kavşağına aktarılsaydı ve düzenli takip edilseydi. O proje çoktan bitirilmiş olurdu.

Acaba Sırrın kavşağı havaalanı yolunda olsaydı, ilimize gelen devlet adamları o yolu kullansaydı, bu inşaat bu kadar uzarmıydı?

Eğer cevabınız “Hayır” ise, o zaman demek ki, iktidarda olan partinin Şanlıurfa’daki yöneticileri bu konunun takipçisi olmuyorlar. İktidar adına, hükümet adına taşrada yapılan her işin takipçisi o partinin il ve ilçe yöneticileridir. İl başkanı, genel başkanın temsilcisidir. Temsil görevini layıkıyla yerine getiremeyen kişi yetkili de olsa bana göre etkisizdir.

Son olarak şunu söylemek zorunda olduğum için utanç duyuyorum ama, Sırrın köprülü kavşak projesi bitirilemiyorsa, en azından şu anda trafiğe açık olan yan yollarına geçici de olsa bir asfalt dökün bari çektiğimiz çile bir nebze de olsa belki azalır.

Buradan siyasetçilerimize,

Bürokratlarımıza ve hatta yüklenici firmaya müteahhite sesleniyorum;

Lütfen Sırrın’daki köprülü kavşak inşaati artık bitsin ve bu rezalet son bulsun!