Bilindiği gibi 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesi partilerde ilk olarak teşkilatta aday olacaklar istifa etti. Seçimlere 3 ay gibi bir süre kala ise aday olmak isteyen bürokratlar istifa edecekler.

12 Haziran 2011 seçimleri sonrası AKP'nin tek başına iktidara gelmesi veya AKP-MHP, AKP-CHP veya CHP-MHP koalisyonu ile yeni Hükümet kurulacak.

Şanlıurfa'da gerek AK Parti'den gerekse diğer partilerden aday adayı olacakların sayısında büyük artış olacağı şimdiden görünüyor.

Aday adaylarının bir çoğu aday gösterilmeyeceğini bildiği halde bazıları bulundukları mevkilerini korumak veya daha da üst düzeylere çıkarmak, bazıları ise AK Parti logosunu alarak iş dünyasında kapıların kendileri için sonuna kadar açılmasını sağlamayı amaçlıyorlar.

Böyle olunca; Şanlıurfa'nın yetiştirdiği beyinler yıpranma korkusu ile aday adaylıklarından çekiniyorlar.

Milletvekillerinin belirlenmesi parti il ve genel merkez teşkilatlarına bırakılacak kadar basit bir mesele değildir.

Şanlıurfa'da faaliyette bulunan tüm siyasi partiler aday adaylarının müracaatında kesin aday listesi belirlerken mutlaka sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almalıdırlar. Sivil toplum örgütleri de Şanlıurfa'yı Türkiye Büyük Millet Meclisinde 4 yıl temsil edecek milletvekili için görüşlerini açıklamalıdır. Görüşlerin açıklanmasında isim bazında sıkıntı yaratabilir. Ancak, milletvekillerinde bir kriter belirlenebilir. Çünkü Şanlıurfa'yı temsil edecek 11 milletvekili Urfa'nın var olan sorunlarını çözecek bilgi birikimine sahip olmalı ve Hükümette de Bakanlık yapacak kapasitede olmalıdır. Şanlıurfa'nın yetiştirdiği değerli bürokratlarımız var. Yine Şanlıurfa'yı en iyi şekilde temsil edebilecek iş dünyasında bayanlar da var.

Eğer adayların belirlenmesinde önce Şanlıurfa düşünülürse kazanan Şanlıurfa olur. Ancak önce Aşiret, Tarikat ve Cemaat düşünülürse kaybeden Şanlıurfa olur.

GAP'ın merkez şehri, Tarım Kenti ve Turizm kenti Şanlıurfa'ya GAP İdaresi Başkanlığının Ankara'dan taşınması önemli bir hadisi idi. Bu başarıldı. Şimdi neden GAP'tan sorumlu Devlet Bakanı da Şanlıurfa Milletvekillerinden birisi olmasın. Şanlıurfa Tarım kendi neden Tarım ve Köy işleri Bakanı Şanlıurfa Milletvekillerinden birisi olmasın.

Şanlıurfa'yı TBMM'de temsil eden vekillerden Mustafa Kılıç; 42. Hükümette yani 3. Ecevit Hükümetinde (5 Ocak 1978 - 12 Kasım 1979) Devlet Bakanlığı yaptı.

Şanlıurfa 'yı TBMM'de temsil eden Eyyüp Cenap Gülpınar ise 48. Hükümet - 1. Yılmaz Hükümeti (23 Haziran 1991 - 20 Kasım 1991)'de Devlet Bakanlığı yaptı.

Necmettin Cevheri ; A.P ve DYP iktidarları döneminde 2.(XIII.), 3.(XIV.), 4.(XV.), 5.(XVI.), 19.(XIX.), 20.(XX.) ve 21.(XXI.) Dönem Şanlıurfa Milletvekilliği ile Turizm ve Tanıtma, Adalet, Tarım ve Köyişleri, Devlet Bakanlıkları, Başbakan Vekilliği görevlerinde bulundu.Şanlıurfa'da bakanlık yapan 4 kişi yok..

Necmettin Cevheri AP Parti ve Doğru Yol Partilerinde parti'de en etkili isim olması nedeni ile Şanlıurfa'ya önemli hizmetler yaptı. Bu gün bazılarını sayarsak; Dergah –Balıklı göl Projesi, 500 Yataklı Devlet Hastanesi (Eğitim ve Uygulama Hastanesi), Harran Üniversitesi, 1.Organize Sanayi Bölgesi, 30 Bin Kişilik Stadyum (GAP Arena Stadyumu), Şanlıurfa Hipodrom gibi Şanlıurfa'nın turizmine, ekonomisine ve sporuna yön veren tesislerdir.

Şanlıurfa'nın yol, su, demiryol, eğitim, sağlık başta olmak üzere bir çok sorunu bulunuyor.

2006 yılında başlayan KÖYDES Projesi ile 2007 yılı sonunda Şanlıurfa'da yolsuz köy ve susuz köy kalmayacak diyen idareciler köylüyü umutlandırdılar. Yıl 2011 halen Şanlıurfa'da eşeklerle su taşınıyor. 2006-2009 yıllarında yapılan köy yolları bozulmuş ve köylülerin yollarının yapılması başvurusu üzerine İl Genel Meclisince konu hakkında araştırma komisyonu kurulduğunu biliyoruz. Şanlıurfa Valiliğinden gönderilen yazılı açıklamada; 2006 yılında 642 km. stabilize yol, 217 km. 1.ve 2.kat asfalt, 2007 yılında 80 km. stabilize, 61 km. 1 ve 2.kat asfalt, 2008 yılında 74 km. stabilize yol ve 35 km. 1 ve 2.kat asfalt yapılmış. 2009 yılında; 362 km. stabilize yol, 42.7 1.ve 2.kat asfalt yol, 2010 yılında ise 849 km. stabilize yol ve 400 km.1 ve 2.kat asfalt yol yapılmıştır. 2006-2009 tarihleri arasında ; 355.7 birinci .kat ve ikinci kat asfalt yol yapılırken, sadece 2010 yılında;; 400 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt yol yapılmıştır. 4 yılda yapılan asfalt yoldan fazla 2010 yılında asfalt yol yapılmıştır.

Şanlıurfa'nın sorunları asfalt örneğinde olduğu gibi 5 yılda yapılacak işleri 1 yılda bitirilmesi gerekiyor. Bu nedenle seçilecek Milletvekilleri, Hükümette görev alacak Bakan, mülki idare amirleri, İl Genel Meclisi ve Belediyeler ile kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile Şanlıurfa hak ettiği yere gelebilecektir.