TEOG Urfalıları da mağdur etti
Mehmet Bakay
Milli Eğitim gerçekten yıllardan yaz boz tahtası gibi öğrencileri ve öğrenci velilerini mağdur ediyor. Bu yıl liselere geçiş sınavı uygulaması yani Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) yapıldı. Okulların açılmasına az bir süre kaldı. Sonuçlar açıklandı. İşte bu sonuçlar üzerinde hem öğrenciler hem de aileleri işleri güçlerini bırakarak çocuklarının okumasını sağlamak için yollara düştüler.
Şehir merkezinde oturanlar 30-35 kilometre uzaklıktaki köy liselerine, köylerde oturanlar ise köyündeki liselere değil şehir merkezindeki liselere, ilçelerde oturanlar Şehir merkezindeki liselere kayıt edildiler. İmam Hatip’e gitmek isteyenler Ticaret lisesine Ticaret lisesine gitmek isteyenler İmam Hatip lisesine kayıt edildiler.
İkametgâhlarının yakınındaki okula gitmek isteyen öğrencilerin Velileri nakil yapmak için gittikleri okulda ise sistemin çalışmadığını ve nakil yapılacak okullarının boş kontenjanlarının görünmediğini öğrenince bir daha mağdur oldular. Bu sistem Türkiye genelinde denenmeden bazı illerde denenip olumsuz taraflarının düzeltilmesi ile yurt genelinde uygulamaya geçilmiş olsaydı. Bu sorunlar yaşanmazdı. Her sistem Ankara’da planlanıp Türkiye genelinde uygulamaya geçince olan öğrenci ve öğrenci velilerine oluyor. TEOG ‘dan mağdur olanların sorunları sistem üzerinde çözülecek gibi de değil. eğer Milli Eğitim Pratik tedbir almazsa Bu nedenle bir çok öğrenci bu yıl okula gitmeyebilir. Olan vatandaşa oluyor. Yazık.
Yorumlar