2024 yılı başından itibaren 72 okulun yapımı tamamlanarak eğitim faaliyetlerine başlamışken, 69 okulun yapımı ise son aşamaya gelmiş durumda. Bu okulların, gelecek eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi bekleniyor.

Bu yeni okullar ile birlikte il genelinde toplamda 141 okul ve 2.159 derslik eğitim sistemine kazandırılmış olacak. Bu gelişme ile, derslik başına düşen öğrenci sayısında ve ikili eğitimde önemli iyileşmeler sağlanıyor.

Yeni Okullarla Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısında Düşüş

Şanlıurfa’da Eğitimde Büyük Atılım 141 Yeni Okul Hizmete Giriyor1

141 yeni okulun 128’i ilkokul ve ortaokul, 13’ü ise lise düzeyinde olup, yeni okullarda toplam 53 bin 500 öğrenci eğitim görecek. Bu yeni okulların devreye girmesiyle birlikte, derslik başına düşen öğrenci sayısında önemli bir azalma yaşandı.

  • Temel eğitimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 38’den 31’e düştü.
  • Lise düzeyinde ise derslik başına düşen öğrenci sayısı 40’tan 31’e geriledi.
  • Ortalama olarak ise derslik başına düşen öğrenci sayısı 36’dan 29’a düştü.

İkili Eğitimden Normal Eğitime Geçiş

Yeni okulların açılmasıyla birlikte, il genelindeki 34 okulda ikili eğitim son bulacak ve normal eğitime geçilecek. Bu gelişme, eğitim kalitesini artıracak ve öğrencilere daha sağlıklı bir öğrenim ortamı sunacak.

Şanlıurfa’da Eğitimde Büyük Atılım 141 Yeni Okul Hizmete Giriyor2

Taşımalı Eğitimde Azalma

Yeni okulların hizmete girmesiyle birlikte, taşımalı eğitim sistemi de azalacak. Bu değişiklikle 1.610 öğrenci ve 118 servis aracı, taşımalı eğitim sisteminden çıkarılmış olacak.

Vali Şıldak’tan Eğitimdeki İyileşmeye Değerlendirme

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapılan yatırımların son derece önemli bir hamle olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Vali Şıldak, Şanlıurfa'da çocuğunu okula göndermeyen velilere günlük 257 lira idari para cezası verilecek. Vali Şıldak, Şanlıurfa'da çocuğunu okula göndermeyen velilere günlük 257 lira idari para cezası verilecek.

"Bir buçuk yıl gibi bir süre içinde 141 okulun Şanlıurfa’ya kazandırılması çok önemli bir yatırım. Bu gelişme, eğitim göstergelerinde çok önemli iyileşmelere yol açtı ve son derece memnuniyet verici."

Şanlıurfa’da Eğitimde Büyük Atılım 141 Yeni Okul Hizmete Giriyor3

Vali Şıldak, Şanlıurfa'da eğitim standartlarını düşüren en önemli faktörlerden birinin sınıf kalabalıklığı, diğerinin ise ikili eğitim olduğunu ifade etti. “141 okulumuzla bu sorunların çözülmesinde önemli bir adım attık. Önümüzdeki yıllarda bu gelişmelerin olumlu sonuçlarını daha net bir şekilde göreceğiz.” dedi.

Şıldak, eğitim yatırımlarının devam edeceğini belirterek, Cumhurbaşkanı, Milli Eğitim Bakanı ve milletvekillerine teşekkürlerini sundu. "Eğitim yatırımlarımız devam ettikçe bu olumlu gelişmeleri hızla göreceğiz ve eğitimdeki kaliteyi daha da yükselteceğiz," diye sözlerini tamamladı.

Şanlıurfa’da, eğitimdeki iyileşmelerin, şehirdeki tüm vatandaşlar için önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Vali Şıldak, "Eğitimi birinci önceliğimiz kabul ettiğimiz Şanlıurfa’da, bu önemli gelişmeyi tüm vatandaşlarımızla paylaşmak büyük bir mutluluk kaynağıdır." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi