Vergi Haftası’nda Şanlıurfa Defterdarı ve Kurum Müdürlerinden Rektör Güllüoğlu’na Ziyaret Vergi Haftası’nda Şanlıurfa Defterdarı ve Kurum Müdürlerinden Rektör Güllüoğlu’na Ziyaret

Şanlıurfa'da pazar fiyatları ve vatandaşın alım gücü ile ilgili olarak Şanlıurfa Gazetesi'ne konuşan vatandaşlar, enflasyon ve ekonomik şartlara dair görüşlerini dile getirdi.

Nebi Koçar, pazar fiyatlarının mevcut enflasyona göre uygun olduğunu belirterek, "Ben pazar fiyatlarını pahalı bulmuyorum. Bu enflasyona göre baya uygun görüyorum. Çok şükür, her hafta pazar alışverişimizi rahatlıkla yapabiliyoruz, bir sıkıntımız yok. İlerleyen aylarda fiyatların yükseleceğini düşünüyorum, çünkü mevsimsel olarak değişime gideceğiz. Ama dediğim gibi, bu enflasyona göre fiyatlar çok ucuz. Ürünlerimiz dışarıdan geliyor olabilir ama bunda halkımızın da payı var. Bu fiyatlara, bu enflasyonda pahalı demek yanlış olur." dedi.

Mehmet Hacıoğlu ise fiyatların artmasının vatandaşın alım gücüyle ilgili olduğunu belirterek, "İnsanın alım gücü olmadı mı en düşük fiyat dahi insana pahalı geliyor. O yüzden fiyatlar biraz pahalı çünkü milletin alım gücü düşük. Zaten pazara bakacak olursak fazla kalabalık olmadığını da görürsünüz. İnsanlar pazara gelip zorunlu ihtiyaçlarını karşılayıp eve gidiyorlar. Bence ilerleyen günlerde fiyatlar daha da yükselecek, çünkü sonbahara giriyoruz. Bazı mevsimlerde yetişen sebze ve meyveler yavaşça tükeniyorlar. Zaten tükendikçe de fiyatlar yükselecek. Tarım şehri olmamıza rağmen maalesef tarımda çok gerideyiz. Tarıma daha ilkel bir şekilde yaklaşıyoruz. Yeni gelişen teknolojilere uyum sağlayamıyoruz. Bizim bu topraklar hangi devletin elinde olursa olsun dünyayı doyurabilecek bir seviyeye gelir. Ama yaptığımız tarım çalışmaları ya tarlada ölüyor ya da yeteri kadar beslenmiyor. Yanlış metotlar yüzünden yeterli verimi alamıyoruz. Aldığımız iyi verimli ürünler ise maalesef yurt dışına gidiyor. Bu yüzden Şanlıurfa'da sebze ve meyve bulmakta zorlanıyoruz." dedi.

Mehmet Ali Karademli ise halkın ekonomik durumunun giderek kötüleştiğini belirterek, "Pazarda her şey pahalı ve halk perişan durumda. Artık insanlar ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu gidişle Şanlıurfa'nın durumu daha da kötüye gidecek. Ama Ankara'ya baktığımızda orada her şey güllük güliştanlık. Bu durum Ankara'nın umurunda değil. Örneğın ben emekliyim, 5 kişilik nüfusa bakıyorum. Hiçbir gelirim yok, zorla geçiniyorum. Pazara boş gelip boş gidiyoruz. Sadece nerede ucuz, çürük eşya varsa onları satın alıyoruz. Zengin olanlar ve Ankara'da yaşayanlar bizden çok daha iyi yaşıyorlar. Elektriğim var, suyum var ve çocuğum okul okuyor. Günlük 100 lira ekmek parası veriyorum. Çiftçiye ve esnafa destek verilmediği sürece Türkiye kalkınamaz. Biz sebze ve meyveleri diğer illerden alıyoruz. Devlet çiftçiye gübre, mazot ve tohum konusunda yardım ederse Şanlıurfa'da tarım gelişir. Aksi takdirde geleceğimiz daha da karanlık olacak. Ankara bu soruna bir çare bulamazsa enflasyon büyümeye devam edecek. Halka para dağıtılmalı ki ekonomi dönsün. Yoksa ülke kalkınamaz." dedi.

 

Kaynak: ŞANLIURFA GAZETESİ