Şanlıurfa’da gerçekten alt yapı manasında büyük yatırımlar yapılıyor. İçme suyu arıtma tesisi ile Şanlıurfa’nın 50 yıllık su ihtiyacı giderildi. Şanlıurfa bilindiği gibi suya hasret idi. Direkli suyu ile açılan kuyularla içme suyu ihtiyacı karşılanıyordu. İki günde bir 2 saat veriliyordu. Tüm binalarda ve evlerde depolar vardı. Şanlıurfa’ya Fırat barajının suyu ile arıtma tesisi yapılarak 24 saat aralıksız su verilmeye başlandı. Binalarda depolar tarihe kavuştu. Birde hidroforlarda kullanılan elektrik tasarrufu milli ekonomiye fayda sağladı. Eski günleri gençlere söylemek gerekiyor ki suyun kıymeti ve tasarrufu sağlansın. Atık su tesislerinde il ve ilçelerde yatırımlarla tesisler yapılıyor. Son olarak Hilvan ilçesinde de tesis tamamlandı.

Büyükşehir belediyesi çevrenin ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılı Eylül ayında yapımına başlanan ve yaklaşık 18 bin metrekare alana kurulan Hilvan atık su arıtma tesisi ilçe nüfusunun tamamına hitap edecek şekilde, çevre ve doğaya duyarlı 5760 bin m3/gün kapasite şeklinde hizmet verecek. tesis, atık suların ıslah edilerek arıtılması planlanan Hilvan atık su arıtma tesisi havalandırma havuzları, çökeltme havuzları ve çeşitli filtre aşamalarından oluşmaktadır. Ayrıca tesiste rutin olarak uzman personeller tarafından numuneler alınarak laboratuar ortamında tahlilleri yapılıyor.

Şanlıurfa’da yapılan bu tesisler insan sağlığı açısından ve suyun değerlendirmesi açısından önem taşıyor. Suyun kıymetini evlerde de bilmemiz gerekiyor.