Şanlıurfalı emekli Mehmet Bal, yaptığı açıklamada emeklilerin ekonomik zorluklarına dikkat çekerek, altın alma hayalinin artık çok uzak olduğunu dile getirdi.
Bal, "Maalesef altın alamıyorum, emekli bir insan yıllar önceye baktığımız zaman tabii alınıyordu aydan aya belki çeyrek belki yarım alınabiliyordu. Bundan belki 10-15 sene önce diyelim bu da bir gerçek ama şu an maalesef emeklinin durumu belli, aldığı aylık belli hayat şartları zaten aynı şekilde," ifadelerini kullandı.
Mevcut ekonomik şartlar altında altın almanın çok zorlaştığını vurgulayan Bal, "Bu şartlar altında altın almak çok zor, şu an altın almak hayal gibi diyebiliriz. Durum bundan ibaret olduğu için hayat şartlarımız çok zor," şeklinde konuştu. Emekli maaşlarının yetersizliği ve artan hayat pahalılığı nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirten Bal, altın almanın artık lüks haline geldiğini ifade etti.