Polat, bunun başlıca sebepleri arasında büyük ülkelerin artan altın talepleri, enflasyon, merkez bankalarının faiz politikaları, ülkeler arası savaşlar ve bölgesel gerginliklerin bulunduğunu ifade etti.
Altına olan talebin her geçen gün arttığını vurgulayan Polat, “Büyük ülkelerin altın talebi, fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor. Hindistan ve Çin gibi ülkeler de altına talep gösteriyor ve bu durum altının değerinin artmasına sebep oluyor” dedi.
Altının güvenli bir liman olarak görülmesinin, insanların yatırımlarını korumak amacıyla altına yönelmelerine yol açtığını belirten Polat, “Merkez bankalarının uyguladığı faiz politikaları ve enflasyon, insanların TL’lerini koruma anlamında altına yönelmesine sebep oluyor. Bu da fiyatları yukarı yönlü etkiliyor” şeklinde konuştu.
Polat, Rusya-Ukrayna savaşı gibi ülkeler arası gerginliklerin de altının yükselmesinde etkili olduğunu, dolar ve ONS fiyatlarındaki artışların da altının değerini artırmaya devam edeceğini söyledi.