Urfalı gençlerden istifade edilmeli...

2002 belediye başkanlığı seçimleri sırasında başbakan Urfa mitinginden sonra belediye başkanında iki isteğini iletmişti. Başkan biri plastik palmiyelerin kaldırılmasını diğer ise Şanlıurfa sporun süper lige o zamanki ismi ile 1.lige çıkması için gerekenin yapılmasını belediye başkanından istediğini övünerek söylemişlerdi ve belediye seçimlerini o zaman AK Parti adayı olan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba kazanmış hemen akabinde plastik palmiyeler kaldırılmış ama Türkiye liglerinde yapılan düzenleme ile süper lig oluşturulmuş ve 2.lig 3.liğ statüsüne düşmüş daha da gerilere gidilmiştir.

Şanlıurfa spor geçen yıllarda yönetimler değişip başarısız olunca kayyuma devredilmiş ve yapılan kongrede Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan yönetime gelmiş ve birinci lig umuduna iki defa yaklaşılmış ancak başarılı olunamamıştır.

Bu arada başarılı olan aynı ligde mücadele veren belediye sporda Şanlıurfa spor uğruna kurban edilmiş 3.lige oradan da amatör kümeye düşürülmüş açıkça kurban edilmiştir. Bugün Şanlıurfa spora baktığımızda 2011 yılında şampiyonluk umudu bulunmamaktadır

Şanlıurfa spor'da top koşturanların anlattıklarına göre ; Şanlıurfa sporu 1969 yılında kurarken kurucuları canla başla çalışmış halktan topladıkları bağışlarla yardımlarla kurmuş devlet kademesinden sınırlı yardım görmüşlerdir, kıt imkanlarla ayakta tutmaya çalışmışlardır. Şehrin çocuklarını yetiştirip bu takımda oynatarak az parayla çok işler yapmışlardır. ilk kurulduğunda birkaç urfalı olamayan futbolcu vardı. O günleri yaşayanlar halen hayata olup bu günlerde Şanlıurfa sporun halini görüp kahrolmaktadırlar.

Son günlerde özel idare bütçesinden aktarılmak istenen 1 milyon liranın tartışılması ve red edilmesini kamuoyuna yansıdı. Şimdi belediye bütçesinden 1 milyon liranın aktarıldı.Mevzuata göre derneklere yardım yapılmaması gerekiyor denilse de takıma işadamları ve kurumlar destek vermedikleri takdirde takım harcamalarını ve zorunlu giderlerini karşılaması mümkün değildir. Bütün yük Vali ve Belediye Başkanının sırtına yüklenmektedir. Bu takım bütün urfanın takımı bu nedenle herkesin sahip çıkması ve desteklemesi gerekiyor.

Ama bir gerçeği de kabul etmemiz lazım. Günümüzde şehir takımlarının eskisi gibi tanıtımda etkisi yok denecek kadar azalmıştır. Süper liğe çıkamayan hatta süper lige çıkmış takımların dahi yeterli reklam gelirleri elde edemediği görülmektedir. Daha ileri gidersek 2010 yılı süper liğ şampiyonu Bursa spor forma reklamı verecek sponsor bulamadığı kamuoyuna yansımıştır.Yine yılların Sakarya sporu kayyuma devredilmiştir Ankara spor'un başına gelenler gözler önünde Türkiyemiz'de istanbul'un 3 takımı ve Trabzon dışında hiçbir takım yeterli reklam alamamaktadır ve etkili olamamaktadır bu bir gerçektir..

Şanlıurfa sporun durumu kamuoyunda tabulardan uzak tartışılmalı gerekirse özüne dönüp şehrin çocuklarını yetiştirerek ligde mücadele edecek ekip kurmalıdır. Geleceğe yatırım yapılır ve süreli gelir kaynakları ile halkın desteği ile kamu kurumlarına yük olmadan ayakta durursa Şehir içi otobüs hattı vererek şehrin trafiğini içinden çıkılmaz hale getirilmesine gerekte kalmayacaktır.