AK Parti Eski İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül'den Çarpıcı Açıklamalar: "İslami Mücadele Adı Altında AK Parti'yi Eleştiren Kesime Dikkat"

AK Parti Eski İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "İslami mücadele yapıyorum" düşüncesiyle sürekli Erdoğan ve AK Parti'yi eleştiren bir kesimin olduğunu belirterek, bu durumun partide olumsuz etkiler yarattığını ifade etti. Beyazgül, yeni MYK'nın bu konuyu göz önünde bulundurması gerektiğini vurguladı.

Beyazgül, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"İslami mücadele yapıyorum düşüncesiyle sürekli Erdoğan ve partisini eleştirerek vicdanını rahatlatan bir kesim var. Umarım AK Partimizin yeni MYK'sı bu durumu göz önüne alır. Zira bu kesimin oluşturduğu negatif sinerji, AK Parti'de çarpan etkisi yaratmaktadır. Bu kesime CHP iktidarı hatırlatılınca, 'Ben zaten AK Parti'ye oy veriyorum' demektedirler. Ancak AK Parti'den sahabe anlayışı beklemektedirler. AK Parti'nin laik anayasal çerçevede kurulmuş, her kesimden oy almak zorunda olan bir parti olduğunu kavrayamamış durumdadırlar."

"Toplum İnşası ve Medeniyet Tasavvuru Vurgusu"

Beyazgül, bu kesime sahabe medeniyetinin toplum inşasından geçtiğinin anlatılması gerektiğini belirterek, "Partiler, inşa edilen toplumların yansımasıdır. Kutlu bir toplum inşa etmenin yolu, partiler dahil birçok parametreye bağlıdır. Medeniyet inşası için bu kesim gibi birçok kesimin enerjisinden faydalanacak farklı kulvarlar acilen oluşturulmalıdır." dedi.

Cemaatlerin de bu konuda ağır yaralar aldığını ve bir kısım insanların boşluğa düştüğünü ifade eden Beyazgül, "Sürekli iç ve dış darbelere karşı ayakta kalma mücadelesi veren AK Parti'den her şeyi beklemek ne derece doğrudur, bilemiyorum. Ancak somut olarak Selçuk Bayraktar'ın kurmuş olduğu Teknofest gençliği ve Yusuf Kaplan hocanın Medeniyet Tasavvuru Okulu gibi örnekler, toplum inşası mücadelesinde açılacak kulvarlara en güzel örneklerdir." şeklinde konuştu.

"Yeni MYK'dan Beklentiler"

Beyazgül, yeni MYK'dan beklentilerini de dile getirerek, "Umarız yeni MYK'mız, seçim gelmeden bu tür alternatifleri güçlendirir ve çeşitlendirir. Zira karşımızda, ne kadar yapılan hizmetleri anlatırsak anlatalım, bunlardan etkilenmeyen robotlaşmış, adeta syborg olmuş bir kesim var." ifadelerini kullandı.

Beyazgül'ün bu açıklamaları, AK Parti içindeki farklı kesimlerin beklentileri ve toplumsal birlikteliklerin önemi üzerine dikkat çekici bir değerlendirme olarak öne çıktı.

Şanlıurfa’da Milletvekili Sayısı 15 Oldu, Peki Ne Değişecek? Şanlıurfa’da Milletvekili Sayısı 15 Oldu, Peki Ne Değişecek?

Beyazgültwitter

Muhabir: MUSTAFA ÇADIRCI