Vali Şıldak ve Jandarma Personeli İftarda Bir Araya Geldi Vali Şıldak ve Jandarma Personeli İftarda Bir Araya Geldi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Tapu Müdürlüğünün bulunduğu binada asansörün yaklaşık dört aydır çalışmaması büyük tepkiye neden oldu. Kronik hastalıkları bulunan 78 yaşındaki Emine Akbaba, işlemlerini tamamlayabilmek için merdivenlerden sürünerek çıkmak ve inmek zorunda kaldı.

İddiaya göre, Emine Akbaba, oğlu Murat Akbaba ile birlikte bir gayrimenkul satış işlemi için Suruç Tapu Müdürlüğüne gitti. Ancak giriş katta imza vermek isteyen yaşlı kadına, imzanın yukarı katta atılması gerektiği söylendi. Oğlu Murat Akbaba, annesinin sağlık sorunları nedeniyle yukarı çıkamayacağını belirterek yetkililerden esneklik göstermelerini talep etti. Ancak yetkililer bu talebi reddetti. Bunun üzerine Emine Akbaba, asansörün arızalı olması nedeniyle merdivenlerden sürünerek çıkmak ve inmek zorunda kaldı.

Yaşanan durum karşısında büyük üzüntü duyduğunu belirten Murat Akbaba, "Annemin o durumundan dolayı psikolojik olarak iyi değilim. Tapu Müdürlüğüne giderek annemin yukarı çıkamayacağını, imzasının aşağıda alınmasını talep ettim. Ancak yetkililer, böyle bir uygulama olmadığını belirterek, 'annenizi yukarı getirmek zorundasınız' dediler. Annemin kronik hastalıkları var, astımı var, yürüyemiyor. Tuvalete bile yardımla gidebiliyor. O anda annem merdivenlerden sürünerek çıkmak zorunda kaldı" dedi.

Asansörün uzun süredir çalışmadığını belirten Murat Akbaba, "Asansöre yöneldim, baktım eski sistemle bir mandal takmışlar, yani tamamen devre dışı bırakılmış. Sorduğumda, asansörün en az dört aydır çalışmadığını söylediler. Bu durumu yetkililere bildirmek istiyoruz. Çok üzgünüm ve psikolojik olarak da olumsuz etkilendim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA