Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 14 Mart 2025 tarihinde oynanan Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor-Esenler Erokspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle her iki kulübe de çeşitli cezalar verdi.
Şanlıurfaspor’a Taraftar Nedeniyle Cezalar
-
Maraton Alt Tribün B1 ve B Blok Seyircilerine Yasak: Taraftarların çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle, FDT 53/3. madde uyarınca söz konusu bölümlerdeki seyircilerin elektronik bilet kartları bloke edildi. Bu kapsamda, taraftarların takımın bir sonraki ev sahibi maçına girişi yasaklandı.
-
84.000 TL Para Cezası: Aynı maçta taraftarların sahada olay çıkarması nedeniyle FDT 52/2. ve 46/1. maddeleri gereğince Şanlıurfaspor’a 84.000 TL para cezası verildi.
-
Esenler Erokspor’a Sportmenlik Dışı Hareket Cezası
-
20.250 TL Para Cezası: Erokspor, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket ettiği gerekçesiyle FDT 40/2. madde uyarınca 20.250 TL para cezasına çarptırıldı.
-
PFDK’nın 48 sayılı kararı ile belirlenen cezalar, kulüplerin itiraz hakkını kullanmamaları halinde kesinleşecek. Taraftar davranışları ve sportmenlik kurallarına uyum konusunda disiplin kurulu kararları, ligdeki denetimlerin sıkılaştığını gösteriyor.