Şanlıurfa, tarımda önemli bir adım daha attı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi işbirliğiyle, Şanlıurfa Keten Köyneği Fıstığının korunması ve üretiminin artırılması amacıyla başlatılan projede önemli bir aşama kaydedildi.
Bıttım Tohumu Ekimi Başladı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Akçakale İşletmesi’nde, 100 bin Şanlıurfa Keten Köyneği Fıstığı ağacına dönüştürülecek olan bıttım tohumunun ekimi resmen başlatıldı. Ekime, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit, ŞUTSO Meclis Üyeleri Mahmut Barut ve Abdullah Emiroğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Halil Hatipoğlu da katılarak destek verdi.
Hedef 100.000 Kök Ekim
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Şanlıurfa Keten Köyneği Fıstığının Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almasının ardından, bu fıstığın yaygınlaştırılması amacıyla önemli bir adım daha atılmış oldu. Başkan Zahit, bu projeyle il genelinde Şanlıurfa Keten Köyneği Fıstığının üretiminin artırılmasını hedeflediklerini ve her yıl düzenli olarak bu ekim çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Zahit, "Hedefimiz, Şanlıurfa Keten Köyneği Fıstığının üretimini artırarak çiftçilerimize destek olmak ve bu değerli ürünün yaygınlaştırılmasıdır" şeklinde konuştu.
Bu projeyle, bölgedeki tarımsal üretim çeşitliliği artırılırken, aynı zamanda yerel ekonomiye de katkı sağlanması bekleniyor. Şanlıurfa, tarım ve hayvancılıkla ilgili atılımlarını hızla sürdürüyor.