Şanlıurfa ili GAPın merkez şehri olmasına rağmen tarım ve hayvancılık alanında istenen yer gelemedi. Siverek ilçesinde küçük baş, Ceylanpınar ilçesinde büyük baş hayvan sayıları yıllar önce Türkiyede gıpta edilirdi. Ancak, süt ve süt ürünlerinin değerlendirilmesi yapılmadı ve yapılamadı.

Dönemin Valisi Nuri Okutan döneminde Şanlıurfada hayvancılık gelişti. Ancak, ucuz ve verimli hayvanların Şanlıurfaya getirilmesi ile hayvancılık alanında büyük çiftlikler kuruldu. Süt üretimi arttı. Sonuç, Hayvancılık karteli bazı medya organları kanalı ile Valiye saldırdılar. Şanlıurfadan aldırdılar. Ancak attığı tohumlar ile hayvancılık gelişti ve gelişiyor. Yaptığı hizmetler hiç unutulmayacaktır.

Şanlıurfada süt ürünlerinin değerlendirildiği tesisler kuruldu. Yerli firmalar civar illere süt ve süt ürünleri satmaya başladı. Sorunları yok mu tabiî ki var :

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Resat Karadeniz ve Hayvan Üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinlemiş ve Karadeniz ise sorunlarını anlatmış.

Ne mi sorunlar ;Tarım Politikaları olarak; Yetiştiriciyi üretime teşvik edecek 5 yıllık hayvancılık stratejisine ve belirlenen bu stratejiye etkin olarak uygulanacak tedbirlerin alınmasına, üretim ve tarımsal desteklemelerin bu planlanmaya göre yönlendirilmesine ivedi olarak ihtiyaç duyulduğu, Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ile yem ve yem hammaddelerinde uygulanmakta olan KDV 'nin %1 olarak düzenlenmesi faydalı olacak. Ulusal Et talebinin karşılanabilmesi amacıyla sığırlarda kombine ve et ırkları ile ilgili ıslah projeleri hayata geçirilmeli, damızlık hayvan ve hayvansal ürün ihracatı teşvik edilmeli. Süt fiyatlarında düzenleme konusunda sektöre önemli katkı sağlayan Okul Sütü Programının Eylül ayında başlamak üzere 8 aylık öğretim dönemi boyunca 5 gün ve anasınıfı dahil ilkokul 4. Sınıfa kadar kararlılıkla devam ettirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Yetiştirilerek düve yurt içinde, veya yurt dışına ihraç edilen damızlık düve başına 500 TL ihracat desteği, verilmesi, yerli üreticiyi teşvik ederek sığırcılık sektörüne önemli bir ivme kazandıracaktır. Bu uygulama sayesinde çiğ süt ve kırmızı et piyasasında olumsuz fiyat dalgalanmaları karşısında damızlık düvelerin kasaplık olarak kesilmesi önlenmiş olacağını belirtmiş.

Şanlıurfa artık hayvancılık alanında söz sahibi olmaya başlıyor. Hükümetin ve başta Şanlıurfalı siyasilerin sorunlarını çözmeleri ve hayvancılık sektörüne destek vermeleri bekliyoruz..