Telekom bilindiği kamu kurumu idi. Daha iyi hizmet versin gelişen teknoloji ile hızlı yatırım yapılsın gerekçesi ile özelleştirildi. Devletin özelleştirme yapması maddi açıdan karlı ancak stratejik bazı kurumların özelleştirilmemesi gerektiğine inanıyorum.
Bankacılık sistemi, resmi kurum ve kuruluşlar iş ve işlemlerini internet aracılığı ile programları ile yapıyorlar.Halkın büyük bölümü elektrik, su , doğalgaz, telefon başta olmak üzere ödemeleri internet üzerinde yapıyor. Bir çok firma alış verişini ve ödemelerini internet aracılığı ile yapıyor. Ajanslar haberlerini internet aracılığı ile gazeteler haberlerini internet aracılığı ile alıyorlar.
Hayatın her alanına giren internetin Şanlıurfadaki durumu özetlersek içler açısı. Kesintilerden herkes rahatsız.
*Özelleşmeden sonra kısmi iyileştirme tedbirleri dışında alt yapıya yönelik Türk Telekom Şanlıurfaya yatırım yapmadı.Türk Telekom, Şanlıurfa’nın bir çok bölgesinde "boşta port" olmadığı gerekçesiyle internet hizmeti verememesi, binlerce vatandaşı mağdur ediyor.
Yine fiber kablo ile internet bağlantısı yapamadığından hızlı internet kullanımlı olamıyor.
olağanüstü durumlarda haberleşmenin ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz 2016da gördük. GAP’ın merkez şehri, Turizm şehri ve inanç turzmin merkezi Şanlıurfa’da internet sorunu ancak devletin kurumlarının sıkıştırması ile siyasilerin devreye girmesi ile Şanlıurfa’ya alt yapı yatırımları yapılabilir.
Türk Telekom gibi stratejik kurumların özelleştirilmesinin yanlış olduğunu bir kere daha belirtmek istiyor. Çünkü büyüyen Türkiyeye ayak uyduramıyor. Güneydoğu bölgesine yatırım yapmıyor.
Şanlıurfada kısa süre içinde sorunların çözülmesi dileği ile….