Kırsal Ulaşım Daha Güvenli Hale Getirilecek
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Viranşehir’de iki, Siverek’te ise bir menfez inşa ediliyor. Bu yapılar sayesinde bölgedeki ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve olası su taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Viranşehir ilçesinde Altınbaşak Mahallesi Dirgen Sokak ve Gözler Mahallesi Karınca Sokak güzergahlarında iki adet menfez yapımına başlandı. Tamamlanmasıyla birlikte ulaşım kalitesinin artırılması ve sel baskınlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Siverek ilçesinde ise Ortanca Mahallesi Kurtini Sokak güzergahında bir adet menfez inşa ediliyor. Bu menfezin, su akışını düzenleyerek yerleşim yerlerinin güvenliğini sağlaması bekleniyor.
Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, menfezlerin en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti. Yapılacak menfezlerle kırsal bölgelerde daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanlarının sağlanması hedefleniyor.