Dünya genelinde 10 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 150 bin kişinin Parkinson hastalığı ile mücadele ettiğini belirten Dr. Demir, hastalığın sıklığının yaşla birlikte arttığını ifade etti.

Artan yaşlı nüfus ile birlikte Parkinson hastalığının görülme oranında önümüzdeki yıllarda bir artış yaşanacağına dikkat çeken Dr. Demir, “Parkinson, mevcut tedavilerle semptomları iyileştirilebilen ve hastanın yaşamını daha az engeller hale getirilebilen tek nörodejeneratif hastalıktır,” dedi.

Parkinson Hastalığında Erken Tanı Ve Tedavi, Yaşam Kalitesini Artırıyor1

Erken Tanı ve Tedavi Önemli

Erken tanı ve tedavinin hastalığın ilerlemesini geciktirdiğini ve yaşam kalitesini artırdığını vurgulayan Dr. Demir, bilimsel verilerin bu yönde olduğunu belirtti. Dr. Demir, erken teşhisle Parkinson hastalarının yaşamlarını daha kaliteli sürdürebildiklerini ifade etti.

Bilinçlendirme Çalışmaları Sürüyor

Harran Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı olarak Parkinson hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Dr. Demir, "Hastalığın bölgemizde bilinirliğini artırmaya, doğru tanınmasını sağlamaya ve toplumumuzu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz," şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi