Selamun aleyküm kıymetli gönül dostlarım şanlıurfa gazetemizin kıymetli müdavimleri hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum.
Okumanın önemine binaen gerek sosyal medyada gerek farklı platformlarda okumanın insanın ruh dünyasını andınlatacağını, okumanın insana deger katacağını okumassa dost ile düşmanını ayırt edemeyecegini ,okumassa tarihini bimeden tarihine ve ecdadına düşman bir neslin yetişecegini okumassa dünyaya meydan okuyamayacağını hep dile getirdim ve dile getirmeye devam edecem,geçenlerde güzel bir yazı ile karşılaştım okuduğumu anlamıyorum, okursam ne olacakki okuduğumu unutuyorum bana ne faydası olacakki vs gibi kendi kendine soru soran sevgili gençlerimiz ve çocuklarımız için bu yazıyı istifadenize sunuyorum ve hepinizi emanetin gerçek sahibi yüce Allah'a emanet ediyorum gelecek yazımızda yine farklı bir konuda sizlerle birlikte olmak ümidiyle kalın sağlıcakla haydi eyvallah Öğrenci hocasına şöyle bir soru sorar: “Birçok kitap okudum ve çoğunu unuttum; o halde okumanın amacı nedir?”
Öğretmen o an cevap vermez; fakat birkaç gün sonra, o ve genç öğrenci bir nehrin kenarında otururken, öğretmen susadığını söyler ve çocuğa yerde duran eski, kirli bir süzgeçle su getirmesini ister.
Öğrenci, bunun mantıksız bir istek olduğunu bildiği için şaşırır.
Ancak hocasına karşı gelemez ve süzgeci alıp bu anlamsız görevi yerine getirmeye başlar.
Her seferinde süzgeci nehre daldırıp hocasına biraz su getirmek istediğinde, daha ona doğru bir adım bile atamadan süzgeçteki su tamamen akıp gitmiştir.
Defalarca denese de ne kadar hızlı koşarsa koşsun, su süzgecin deliklerinden akarak kaybolur.
Bitkin halde hocasının yanına oturur ve şöyle der:
• Bu süzgeçle su getiremiyorum; beni affedin hocam, bu imkansız ve görevimde başarısız oldum.
• Hayır! diye yanıtlar yaşlı adam gülümseyerek - Başarısız olmadın. Süzgece bak: Şimdi parlıyor, tertemiz, tıpkı yeni gibi. Süzgecin deliklerinden sızan su onu temizledi.
• Kitap okuduğunda da - diye devam eder yaşlı Hoca, - sen bir süzgeç gibisin ve onlar da nehir suyu gibidir. Sayfalar arasında bulacağın fikirler, duygular, hisler, bilgi ve gerçek, onları hafızanda tutamasan bile, zihnini ve ruhunu temizleyecek, seni daha iyi ve yenilenmiş bir insan yapacak.
İşte okumanın amacı budur.