ASAYİŞ

Hilvan’da 180 Kilo Kaçak Balık Yakalandı, Peki Cezası Ne Oldu?

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Kaçak Balık Avcılığını Önlemek" amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; 23.04.2025 tarihinde Hilvan ilçesinde, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ile Hilvan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan şok yol kontrol uygulaması sırasında, kullanımı yasak olan misina balık ağıyla avcılık yaptığı tespit edilen E.Ş. isimli şüphelinin aracında yapılan aramada;

Abone Ol
  • 180 kilogram yayın ve sazan cinsi balık ele geçirilmiştir.

  • 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 23/b maddesi gereğince, yasak olan misina ağ ile av yaptığı tespit edilen şüpheli şahsa 24.000 TL idari para cezası uygulanmıştır.

  • Aynı kanun kapsamında, iç sularda 1 Nisan – 1 Temmuz tarihleri arasında her türlü balık avcılığı yasaktır. Diğer zamanlarda ticari amaçlı balık avcılığı yapabilmek için su ürünleri ruhsat tezkeresi almak zorunludur. Ticari amaç taşımayan, sportif amaçlı kıyıdan olta balıkçılığı yapmak isteyen vatandaşların ise bağlı bulundukları il veya ilçe tarım müdürlüklerinden “Sportif Amatör Balıkçılık Belgesi” almaları gerekmektedir.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, kaçak balık avcılığını önlemeye yönelik kontrol ve denetimlerine kararlılıkla devam etmektedir.