Atama bekleyen sağlık çalışanları, Kamu Birliği Konfederasyonu, Genç Sağlık Sendikası ve Sağlıkçı Birliği öncülüğünde Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak sağlık personeli ataması taleplerini dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan Genç Sağlık Sendikası Sözcüsü Ahmet Esmertaş, bir buçuk yılı aşkın süredir Sağlık Bakanlığı tarafından herhangi bir sağlık personeli ataması yapılmadığına dikkat çekti. Esmertaş, "Bu süre zarfında diplomalı, donanımlı, idealist binlerce genç, mesleğine kavuşmayı beklemekte, ailesine mahcup olmakta, umudunu ve gençliğini tüketmektedir," ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na 37 bin personel için kadro onayı verildiğini hatırlatan Esmertaş, bu sayının kamuoyuna yalnızca sağlık personeli alımı gibi yansıtılmasına rağmen, gerçekte temizlik görevlisi ve güvenlik personeli gibi sürekli işçi statüsündeki kadroları da içerdiğini belirtti. Esmertaş, "Halihazırda yetersiz olan bu sayı, sağlık personeli ihtiyacını karşılamaktan uzaktır. İçerisinde sağlık hizmeti sunmayan alanlardaki kadroların da yer alması, zaten ağır yük altında çalışan sağlık sistemimizin ihtiyacını karşılamaya yetmeyecektir," diye konuştu.

Tasarruf politikası nedeniyle alımın iki parçaya bölünmesi ihtimalinin sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından ciddi riskler taşıdığını vurgulayan Esmertaş, taleplerini şu şekilde sıraladı: "37 bin kişilik kadro, bölünmeden tek seferde ve yalnızca sağlık personeline yönelik kullanılmalıdır. Yetersiz kontenjanlı bölünmüş alım süreci; sahada yaşanan personel yetersizliğini daha da derinleştirecek, yeni açılacak tesislerin işlevsiz kalmasına neden olacaktır. Oysa çözüm çok net, tek seferde, tamamı sağlık personeli unvanlarından istihdam yapılmalı ve Sağlık Bakanlığı'na yıl sonu açılması planlanan tesisleri için ayrıca ek bir kadro ve bütçe verilmelidir."

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA