1 Ocak 2010 tarihinde bir yazı yazıyorsun.Tam 1 yıl sonra 1 ocak 2011 tarihinde yazdığın yazının amacına ulaşmış olduğunu görüyorsun.Hani emek vermiş olduğun çocuk,bu emeğin karşılığı istediği üniversiteye ve bölüme girmiştir ya...İşte orada duyulan mutluluğu ve o gururu taşıyorum.Sakın ha...Bunu bir övünme aracı olarak kullandığımı zannetmeyin.Yazı yazmaya karar verdiğim zamanki amacıma ulaştığımdan mutluyum.
Yerel bir sitede, yerel bir köşe yazarı olarak, yazı yazmak isteyenlerin birçok amacı vardır.Ama benim tek bir amacım vardı:Doğduğum,kültüründen feyz aldığım ve eğitimini aldığım şehr-i Urfama hizmet etmek.Belli bir yaşa gelmenin kazandırdğı birikimleri siz okuyucularımla paylaşabilmek,bir nebze de olsa sevdam Urfa ma faydalı olmanın hazzını duyabilmek.
Konumuza gelirsek;"" Şanlıurfa Belediyesi, Urfa da kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarımızı canlandırmak, kent turizmine farklı bir ivme kazandırmak amacıyla Mevlevihane Çarşısı ndaki (Eski Kasap Pazarı) 7 işyerini, yöresel el sanatları mesleklerinin dernek başkanlıklarına tahsis edecek."" manşetlere düşen bu kararı okumuşsunuzdur.Bu haberin beni sevindiren birçok yönü var.Halk bilimi uzmanı olarak,el sanatlarına verilen değer beni mutlu etmiştir.Gelen turistlere gösterilecek bu zengin kültürümüzün yeniden yaşatılması beni mutlu etmiştir.Şehri idare edenlerin yerel bir köşe yazarının önerisini kaale alması beni mutlu etmiştir.Önerilerin ve fikirlerin hayata geçirilmesi, arzulanan yerel yönetimlerin var olması açısından beni mutlu etmiştir.Bu kararda imzası ve emeği olanlardan Allah razı olsun.
2011 yılının tüm dostlarımıza başarı ve mutluluklar getirmesi dileğiyle sağlıcakla kalın.
Not: Aşağıda 1 Ocak 2010 yılında yazdığım yazıdan kısa bir paragraf sunuyorum
Daha önceki Urfa ziyaretimde, Kasap pazarı ve Mevlahane yi görmüştüm. Ben gördüğümde içler acısıydı. Sordum, gördüğün gibi dediler. Restorasyon çalışması yapılmış, gayet iyi toparlanmış... Ama kullanılmıyor. Başarısız bir ihale yapılmış ve halen boş diye duydum.20-27 Haziran 2005 tarihinde Kültür Bakanlığı, Eminönü Belediyesi ve Motif Vakfı Halk el sanatları fuarı yapmışlardı.( Taksim meydanında Beyoğlu Belediyesi-Kültür Bakanlığı halk el sanatları sergisi yaz aylarında herkese açık.)Bu sergileri devamlı gezdim.10 m2 lik küçük şirin dükkanlarda (Aynen Kasap Pazarındaki küçük dükkanlar gibi)mahalli ustalar o an üretiyor, mamullerini tanıtıyor ve pazarlıyorlar. Önerim şu; Geleneksel el sanatları, Tanıtım ve Pazarlama birimi kurulsa... Abacılık, bakırcılık, dabbakçılık, keçecilik, çulhacılık, kürkçülük, saraçlık, semercilik, taş ustalığı, şimşir tarakçılık, bıçakçılık, yemenicilik,baharatçılık, tespih işleri, geleneksel müzik aletleri, gümüş ve kuyum işlerinin yapım, tanıtım, kurs ve pazarlama için Kasap Pazarını düşünüyorum.