Türkiye Büyük Millet Meclisince alınan seçim kararından sonra aday adayları belirlendi. Şanlıurfa'da iktidar partisinde rekor başvuru yapılması ile aday adayları listelere girmek için büyük çaba sarf ettiler. Aday listelerinin açıklanmasından sonra partiler ve bağımsız adaylar seçim çalışmalarına başladılar.
Şanlıurfa coğrafi olarak büyük ve dağınık bir il tüm seçmenlere ulaşılması propaganda döneminde oldukça zor ancak hedef kitleye broşür, televizyon, gazete ve internet ile birlikte birebir ulaşma imkanı ile tüm araçları kullanan tek parti AK Parti olduğu görülüyor. AK Parti tarafından kısa adı SKM olan Seçim Koordinasyon Merkezi oluşturuldu. Osman Güzelgöz'ün sorumluluğunda yapılan çalışmada basın alanında da Faruk Koyuncu başarı bir şekilde partinin vaatlerini seçim beyannamesini ve adayların çalışmalarını kamuoyuna ulaşmayı başarıyorlar.
Mecliste grubu bulunan iktidarın en yakın rakipleri MHP ve CHP'nin seçim koordinasyon merkezi oluşturmaması bir eksikliktir.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa'da yapacağı mitingi ile ilgili basın kuruluşlarına gerek telefon, gerek SMS ile gerek faks ile gerekse e-posta yoluyla bilgi verilmedi. Seçim Koordinasyon Merkezinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.
Yapılan araştırmalarda internet medyası yüzde 41 ile diğer iletiş im araçlarından daha etkin olduğudur. İki yıl sonra yapılacak Mahalli idareler seçiminde bu etki daha da artacaktır.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Parti meclisi üyesi Erbakan, BDP eş başkanı Ahmet Türk'ün katılımı ile Şanlıurfa'da mitingi yapıldı.
Mitinglerde alanların dolması dikkat çekiyor. Ancak, hiçbir parti göze hitap eden mitinglerde riske girmiyor. Civar iller ve ilçelerden taşıma yoluyla seçmenlerini getirip götürüyor.
Televizyonlarda liderlerin ülkenin sorunları, iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlatacakları yerde kişisel olayların öne plana çıkması halkı siyasetten soğuttuğu bir gerçektir. Şanlıurfa'da özellikle esnafın büyük bölümünün hiçbir mitinge rağbet etmediğidir.
Şanlıurfa'nın esnafı seçim çalışmalarını izlemiyor bile bıkkınlık ve isteksizlik hakim, seçim döneminde gelen misafirlerin hal ve hatır sorma süresinin 4 yıl sonraki seçim olacağını da biliyor. Sıra gecelerinde, kahvelerde ve farklı ortamlarda seçim üzerinde değil, ekonomik sıkıntı üzerinde konuşmalar yapılıyor. Buda halkın derdi seçim değil geçim olduğunu gösteriyor.
Bu etkinin son güne kadar devam etmesi durumunda 850 bin seçmenin bulunduğu Şanlıurfa'da seçime katılma oranının da çok düşük olacağı bir gerçektir.