Yıllardır terzilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan Aslan, çocuklarını da bu meslekle okutarak büyütmenin gururunu yaşıyor. Gaziantep'in en eski esnaflarından biri olan Aslan, mesleğini özveriyle sürdürüp çocuklarını da okutup, meslek sahibi yaptı.
"İlkokuldan sonra terziliğe başladım," diyen Ahmet Aslan, 1969 yılında terzi ustasının yanında çırak olarak başladığı bu yolculuğa, askerde de devam etti. Gaziantep'te uzun yıllar terzilik yapan Aslan, 1987'den itibaren işletmeciliğe de adım atarak işini büyüttü. O günden bugüne terzilik mesleğini bırakmayan Aslan, 2’si öğretmen, 2’si ise erkek 4 çocuğunun eğitimini sağladı ve onların başarısıyla gurur duyuyor.
Aslan, "O zamanlar bir dükkanda 4-5 çırak vardı, ama şimdi bu mesleğe ilgi azaldı. Gençler artık terziliği tercih etmiyor," diyerek mesleğin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. Ayrıca, terziliğin eskiden daha değerli ve saygı duyulan bir meslek olduğunu ancak günümüzde konfeksiyonlarla kıyaslandığını belirtti.
![Haliliye Belediyesi, Çölyak ve PKU'lu Vatandaşlara Ücretsiz Glutensiz Ekmek Dağıtımı Yapıyor (video)](https://sanliurfagazetesicom.teimg.com/crop/250x150/sanliurfagazetesi-com/uploads/2025/02/haliliye-belediyesi-colyak-ve-pkulu-vatandaslara-ucretsiz-glutensiz-ekmek-dagitimi-yapiyor.jpg)
Ahmet Aslan, gençlerin mesleğe ilgi göstermemesiyle ilgili üzüntüsünü dile getirerek, "Meslek yerini daha çok konfeksiyonlara bırakmış durumda ve kimse çocuklarını bu işe yönlendirmiyor," dedi. Buna rağmen mesleğe olan bağlılığını sürdüren Aslan, yıllardır emek verdiği terzilik mesleğini hem yaşatmayı hem de ailesini geçindirmeyi başarmış bir usta olarak Gaziantep'in hatırlanan isimlerinden biri olmaya devam ediyor.