Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak'taki kadın yöneticiler, sahadaki başarılarıyla dikkat çekiyor. 2013 yılındaki özelleştirme sürecinden bu yana şirket, kadın çalışan sayısını 72'den 478'e çıkararak yüzde 563 oranında bir artış sağladı. Bu başarı, Dicle Elektrik'in Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kadın istihdamına katkı sağlama taahhüdünü güçlendiriyor.
Kadın mühendislerin sayısının arttığı Dicle Elektrik, özellikle Şanlıurfa ve Mardin'deki yönetici kadrolarında kadın mühendislerle çalışmayı tercih ediyor. Şirket, Şırnak'ın Cizre, İdil ve Güçlükonak ilçelerindeki işletmeleri de kadın yöneticilerle başarıyla yönetiyor. Kadın çalışanların sahada daha aktif rol aldığı şirkette, yöneticilik yapan kadın mühendisler önemli görevler üstleniyor.
“Erkek Egemen Sektör” Algısı Yıkılıyor
Enerji sektörü genellikle erkek egemen olarak bilinse de son yıllarda kadın çalışan sayısındaki artış dikkat çekiyor. Dicle Elektrik, bu değişime katkıda bulunarak Şanlıurfa ve Mardin’de kadın mühendisleri Sistem İşletme ve Otomasyon Yöneticisi olarak görevlendiriyor. Şırnak’ın üç ilçesinde de kadın yöneticiler görev alıyor.
Dicle Elektrik’in Şanlıurfa Sistem İşletme ve Otomasyon Yöneticisi Ayşegül Yıldız, 15 yıllık tecrübesiyle, 13 ilçe ve 1.461 mahallenin elektrik şebekesini başarıyla yönetiyor. Mardin’de ise Meltem Kıyançiçek, 900 bin nüfusun elektrik ihtiyacını karşılayan sistemi beş yıldır başarıyla yönetiyor. Kıyançiçek, “Kadın mühendislerin sahadaki sayısının arttığını görmek, toplumsal kabulü de kolaylaştırıyor” diyor.
Dicle Elektrik’ten 8 Mart Mesajı
Dicle Elektrik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin yaptığı açıklamada, kadın istihdamının sadece fırsat eşitliği için değil, sektörün gelişimi için de büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Şirket, kadın mühendislerin en zorlu sahalarda bile sektördeki önemli değişimlere öncülük ettiklerini belirterek, kadın çalışanlarının başarılarıyla gurur duyduklarını ve daha fazla kadının sektörde yer alması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.