Şanlıurfa büyükşehir belediyesine aday olacakların isimleri dolaşmaya başladı. Denenmişlerin yaptıkları ve yapamadıkları ortada, ancak denenmemiş olanların ise büyükşehiri yönetmeye tecrübeleri ve başarı şansları yok. Fakıbaba'nın ismi Türkiye'ye mal olmuştur. Şanlıurfa Belediyesi Türkiye'nin en iyi Belediyeleri arasına girmiştir. Bu nedenle eğer bakan Faruk Çelik veya hükümet tarafından Vali Celalettin Güvenç aday adayı yapılırsa Fakıbaba'nın aday olmasına gerek yok demektir. Eğer bu iki Zatın aday gösterilmemesi durumunda Fakıbaba'nın rakibi yoktur. Kimse heveslenmesin. Biz Fakıbaba AK partiye geçecek diye yazdık. Herkes Fakıbabanın Ak partiye alınmasının mümkün olmadığını belirttiler. AK gençliğin açıklamasına yer verdiler. sonuçta yazıları, twitleri, faceboktaki bu yöndeki açıklamaları hatıra olarak kaldı.

Siyaset hislerle değil, gerçekler ve halkın desteği ile şekillenmektedir.

Meydan düzenlemeleri

Şanlıurfa'daki meydan düzenlemeleri Şanlıurfa'ya adete nefes aldıracak. Samsat kapı, 11 Nisan , Topçu Meydanı ve Cumhuriyet meydanlarından sonra belediye binasının yıkılmasına karar verilmesi ile köprü başındaki meydan olmak üzere 5 meydan ile Şanlıurfa'nın güzelliğine güzellik katacak.

Karakoyuna barajdan su verilmesi ile Şanlıurfa'nın turizmine yeni bir ivme kazandırılacak.Şanlıurfa ili gerek temizliği ile gerekse tarihi eserlerin restorasyonu, müzik müzesi, mutfak müzesi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.Yazın tozdan,kışın çamurdan muzdarip olan Şanlıurfalılar Fakıbaba'nın belediye başkanlığına geldikten sonra yaptığı çalışmalar sonucu ; şu an temiz,yeşil bir şehir görünümünde olması nedeni ile eski günleri çabuk unuttuk.

Fakıbaba öncesi dönemlerde çukurlardan, toz ve çamurdan, ulaşım sorunlarından, işçilerin maaşlarını müteahhitlerden aldığı dönemleri vatandaş çabuk unutuyor.