Bir lider tek başına başarılı olamaz, başarısız da olamaz eğer başarılıysa takımı da başarılıdır
Fakıbaba, Gerçekten zevkle hizmet ettim tabi Bakanlığım kısa sürdü eğer devam etmiş olsaydım ben inanıyorum, inanarak söylüyorum 5 yıl daha devam etmiş olsaydı hekim olmama rağmen Tarım ve Hayvancılıkta mutlaka devrim niteliğinde projelere ki zaten projeleri çıkardık ama kullanmaya geçmeden ayrılmak zorunda kaldık. Çok farklı bir tarım ve hayvancılığı yakalayabilirdik.
İyi Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşraf Fakıbaba Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı ve Şanlıurfa Gazetesi Muhabiri Kamil Güler"i ziyaret etti.
Fakıbaba Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı ve Şanlıurfa Gazetesi Muhabiri Kamil Güler sordu,Tarım ve Orman E.Bakanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba cevapladı.
Şanlıurfa Gazeteciler Derneğine ve Şanlıurfa Gazetesine teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Şanlıurfa"ya hoş geldiniz, sayın bakanım şuan iyi partidesiniz iyi parti ne durumda?
Fakıbaba, Benim katıldığım dönemler de yüzde 15 kesin bir oy oranımız vardı ama maalesef bazı durumlardan dolayı genel seçimler de yüzde 10"a kadar düştük, yerel seçimler de yüzde 2,5 oranlarını gördük. Ama Müsavat Bey geldikten sonra özellikle bir sağ merkez partisi olma niyetini halkın okuması ve görmesiyle şuanlar da yüzde 7 ile 8 arasındayız. İnanıyorum ki bu her geçen gün, her geçen ay daha da yükselecek, çünkü hakikaten sağa baktığımız da sağ merkez de İyi Parti"nin dışında eski bir Anap, Doğru Yol partilerini hatırlatacak çok az partiler kaldı. Bunların başında İyi Parti var inşallah yarın çok daha iyi toparlanacağız ve inanıyorum sağ merkezin en iyi partilerinden birisi olacağız.
Güler, tek alternatif parti şuan da iyi parti görünüyor. Bununla ilgili partilerld temas, talep iyi parti"ye var mı?
Fakıbaba,Ben mecliste olmam hesabiyle bütün arkadaşları tanıyorum, Yeni Yol kuruldu orada da çok değerli arkadaşlarımız var, Yeniden Refah partisinde de var diğer partilerde de çok değerli insanlar var ama hepsiyle konuşuyoruz, sohbet ediyoruz. İnşallah ben inanıyorum bu seçimler de Türkiye daha iyi bir şansı yakalayacak hem Şanlıurfa hem Türkiye hakikaten daha iyi bir yönetime sahip olması gerektiğine inanıyorum. Bunu başarmak için de elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.
Güler, Urfa"da iz bırakanlar içerisindesiniz büyük hizmetlere vesile oldunuz özellikle belediye başkanlığı döneminde sizin yaptığınız eserler halen faaliyette otogar, ŞUTİM, gibi sizin yaptığınız projeler hala kullanılıyor o günlere ait bu projelerle ilgili sıkıntılar hakkında neler anlatmak istersiniz?
Fakıbaba; Geriye gidip baktığımız zaman SSK hastanesinde Başhekimlik yaptım hakikaten çok güzel arkadaşlarım vardı, bir yerde başarı varsa lider iyi bir takım oluşturmuştur zaten takımla beraber başarılıdır. Ben SSK hastanesinde ki çok başarılı olan arkadaşlarımızla hala beraberim, belediye yine öyle, belediye de çok değerli başkan arkadaşlarım, başkan yardımcısı arkadaşlarım vardı, müdürlerim vardı, meclis üyesi arkadaşlarım vardı. Hepsi sadece ve sadece Urfa"ya odaklanmıştık ve gece gündüz demeden Urfa halkı adına ne yapabiliriz? Ayrım yapmadan oy veren, vermeyen demeden herkesi kucaklayarak anlayışıyla hizmet ettik. Gerçekten zevkle hizmet ettim tabi bakanlığım kısa sürdü eğer devam etmiş olsaydım ben inanıyorum, inanarak söylüyorum 5 yıl daha devam etmiş olsaydı hekim olmama rağmen Tarım ve Hayvancılıkta mutlaka devrim niteliğinde projelere ki zaten projeleri çıkardık ama kullanmaya geçmeden ayrılmak zorunda kaldık. Çok farklı bir tarım ve hayvancılığı yakalayabilirdik elimden geldiği kadar hem hekimlikte hem belediye de hem milletvekili olarak hem bakanlık olarak elimden geldiği kadar arkadaşlarımızla beraber bütün insanları severek, sayarak onların dualarını alarak bir şeyler yapmaya çalıştık. Yapabildiysek, eğer dua alabildiysek ne mutlu bize.
Güler, Sizin bakanlık yaptığınız dönem de sizinle hem ortak canlı yayınlar da hem o zaman Genel Müdürlüğünü yaptığım Duru TV"de yayınlar yaptık. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz"da Urfa"ya gelmişti ben ona sorular sordum. Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye"deki yatırımın büyük bölümünün Urfa"ya getirilmesi nasıl oldu?
Fakıbaba, Sayın Bakanımız zaten geldi, gördü taşımalı eğitimin çok zor olduğunu ve mutlaka yatırım yapılması gerektiğini gözleriyle şahit oldu. O zaman Sayın Valimiz de bunları çok güzel bir şekilde raporlamıştı sağ olsun hakikaten 15 yılda Ak Partinin yapmış olduğu okul sayısını 1 yılda ödenek vererek Sayın Bakanımız Urfa"ya kazandırmıştı. Tabi biz de sebep olduk, Sayın Valimiz sebep oldu, sizler basın olarak destek verdiniz. İyi ki o yatırımlar yapılmış yoksa onlar olmamış olsaydı demek ki 70 kişilik sınıflar olacaktı ve gerçekten Urfa eğitim olarak çok daha kötü durumda olacaktı. Bu bağlam da sebep olan insanlardan Allah razı olsun diyorum.
Güler. Sizce Urfa"nın yetiştirdiği bürokratlarla bakanlık olarak temsil edilmesi gerekmiyor mu?
Fakıbaba,Bakanlık gerçekten önemli çünkü bakanlar kurulunda bütün bakanlar bir arada oluyor hem problemlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakan arkadaşlarımıza direkt olarak arz edebiliyorduk. Bu bağlam da hakikaten Urfa gibi bir şehrin bakanı olmasında çok büyük fayda görüyorum. Tabi bakan sadece bir şehrin değil 81 ilimizi kapsayan bir görev tabi insanın kendi şehri olunca o şehrin problemlerinin anlatmak bakanlar kurulunda çok daha rahat oluyor ve çok etkili oluyor. Bu bağlam da Urfa"ya mutlaka bakanlık verilmesi gerçekten gerekli diye düşünüyorum.
Güler, Siz belediyede ki ekibinizi belki 20 yıldır hiç yalnız bırakmadınız, ekipleriniz devamlı sizinle beraber oldu bakanlığa geldiğinizde de sizinle beraber oldu gerçekten bürokratların yetiştirilmesi zor. Yaptığınız hizmetleri anlatıyorlar bu vefa olayını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Fakıbaba,Bir lider tek başına başarılı olamaz, başarısız da olamaz eğer başarılıysa takımı da başarılıdır, başarısızsa takımı da başarısızdır. Ben hem hastane de hem belediye de çalıştığım arkadaşlarımı hiç unutamıyorum onlar da beni unutamıyor çünkü beraber başarılı olduk, beraber başardık. Geçen gün beraberdim belediyede ki arkadaşlarımla çünkü çok güzel günlerimiz oldu halk için hep beraber oturduk, düşündük bazen üzüldük bazen sevindik. Bazen alkışlandık bazen yuhalandık tabi birileri beğenir, beğenmez Allah herkesten razı olsun ama netice de 10 yılda farklı işlere yine parasız, büyükşehir olunca tabi gelirler çok arttı. Hiç unutmam ilk başladığımız yıl bizim bütçemiz 50 milyondu, ayrılırken 250 veya 300 milyondu arada çok büyük farklar var. Biz o paralarla nelere imza atmadık ki? Baştan aşağı Urfa"nın merkezini pırıl pırıl yaptık, bakın yaptım demiyorum yaptık çünkü takım yaptı. Şehrin temizliğinden bahsediyorlar ben temizlemedim temizlik görevlisi arkadaşlarımın başarısı bu yüzden hem onların bana vefası var, benimde onlara vefam var.
Güler, Siz Belediye Başkanı olduğunuz dönemde de, bakan olduğunuz dönemde de halkın içerisindesiniz, Ankara İyi Partiden milletvekilisiniz ama Urfa"ya geldiğiniz zaman mutlaka esnafı, halkı dolaşıyorsunuz. Sizin yaptığınız eserler de, dolaştığınız yerlerde aldığınız tepki nasıl?
Fakıbaba, Örneğin geçen gün sebze haline gittim, esnaf arkadaşlar çok mutlu, biz orayı yaparken ne diyorlardı? Burada trafik olacak diyorlardı ama Urfalı hemşerilerim bakıyor trafiğin en az olduğu yer bizim yaptığımız yerler çünkü çevre yollarına bağlıyor kamyon falan girip çıkmıyor oraya. Dediler burası tarım arazisi dedim, burası benden önce Gap idaresi tarafından 5 katlı konut olarak, bina olarak planlanmış şimdi oraya bakıyorum tek katlı binalar. İnsanın hoşuna gidiyor, insanlar mutlu, esnaf mutlu. Otogarı yaparken şehrin merkezinde dediler bir sürü laflar, dedikodular oldu şimdi bakıyorum orada trafik yok giriyor çevre yolundan, çıkıyor çevre yolundan, şehrin içerisinde insanlar otobüs görmüyor, bu yüzden biz yaptığımız zaman zaten uzmanlarla beraber çalışıyorduk. Türkiye"de o zaman kaç tane Urfa gibi dışarıdan? Almanya"dan o zaman uzman hocamız geldi özel sektörden danışmanları vardı biz kendi kafamızdan şurası şöyle olsun demezdik uzmanların fikirlerini alırdık. Otogara bakıyorum biz orayı 25 yıl olarak planlamıştık, 25 yıl sonra da hakikaten özellikle Suruç yolu üzerinde otobana yakın bir yerde 25 yıl sonra yeni bir otogar olması lazım dedik. Ben şimdi bakıyorum 15 yılı dolmuş ve daha 10 yıl çok rahat götürecek 10 yıl sonra inşallah yeni gelen arkadaşlarımız oraya yeni bir otogar yaparlar burası da ilçelerin otogarı haline gelir veya yapmazlarsa bugün bile orası katrilyon ile satın alınamayacak belediyenin ve dolayısıyla Urfa halkının bir mülkü olmuş oldu. Başkaları şimdi onu almış olsaydı onların olacaktı ama şimdi burası 2 buçuk milyon insanın ben şahsen gurur duyuyorum.
Güler,İyi parti Urfa"da yeniden teşkilatlandı, Urfa"da İyi partiye karşı ilgiyi nasıl görüyorsunuz? Teşkilatlanma da üye, ilçe başkanlığına, il başkanlığına bir teveccüh var mı?
Fakıbaba; Ben seçimler de İyi partili olmama rağmen Urfa"ya gelmedim şimdi yeni kurulan ekip, ben hiçbir zaman görev falan ne bakanlığımda ne vekilliğimde ne belediye başkanlığımda ben her şeyi Allah"tan isterim sonra vatandaş onun onaylar. Sayın Genel başkan ben çok seviyorum, saygı duyuyorum dedi Fakıbaba Urfa"ya el at, tabi o beni biliyor eğer siz bir yerde liderlik yapacaksanız ekip başarısız olursa onun sorumlusu sizsiniz, başarılı olursa onun sorumlusu bütün takımdır. Bu yüzden ben Allah"ın izniyle bizim ekibimizin çok başarılı olacağına inanıyorum. Samimi arkadaşlar, belki şimdi kimseler tanımıyor ama yarın tanıyacaklar, tanıdıkları zaman diyecekler gariban insanlar ama temiz pırıl pırıl insanlar. Hep yıllarca siyasetle uğraşan insanlar değil iyi bir izlenim ortaya çıkaracaklar. İçinde Kürdü var, Arabı var, Türk"ü var hepsi var tam bir Urfa mozaiği ben onların ağabeyleri olarak siyasette ne öğrendiysem, ne tecrübeleri varsa onlar da yavaş yavaş benimle beraber çalışıyorlar. Ben inanıyorum İyi Parti herkesi kucaklayan parti, bakın bazıları diyor ki MHP"den ayrıldığı için falan öyle değil, çok değerli MHP"den ayrılan arkadaşlarımız var ama benim gibi Ak Partiden veya Deva"dan geçen arkadaşlarımız da var. Netice de bir merkez parti, merkez parti olma özelliğini Urfa"da ki hemşerilerimiz çok yakın zamanda görecekler teveccüh zaten artıyor, geçen günler de baya bir katılım oldu bundan sonra gittikçe artacak çünkü bizim niyetimiz Urfa, bizim görev alanımız Urfa. Yalan yok, hırsızlık yok, rüşvet yok, ihale takipçiliği yok sadece vatandaşa hizmet olarak kendinizi planlamışsanız Allah yardım eder. Bu yüzden İyi partinin inşallah göreceksiniz Urfa"da çözüm olacağını ve yarın hükümette olacağımıza, yeni iktidar da İyi partinin olacağına o zaman İyi partinin Urfa"ya çok büyük katkıları olacağına ben şahsen inanıyorum, inanmasam emin olun buraya gelmem, inanarak geliyorum, yarın İyi parti Urfa"da çok önemli projelere imza atacaktır.
Güler, Şanlıurfalılara ne mesaj vermek istersiniz?
Fakıbaba; Şanlıurfa"ya her geldiğim de duygulanıyorum, moralim düzeliyor, rahatlıyorum kelimelerle izah edemiyorum insanlar, biz seni özledik diyorlar bende sizi özledim diyorum gerçekten özlem oluyor. Çünkü Ahmet Fakıbaba elinden geldiği kadar ömrünü Urfa"ya adamıştır, hizmet etmeye çalışmıştır, Urfalılar da gerekli her türlü desteği vermiştir Allah onlardan razı olsun. Dedi.