Billboardlı ve televizyonlu seçim kampanyası

Şanlıurfa'da yerel seçim çalışmaları demokratik bir ortam içinde geçti. İl genelinde ciddi manada asayişe müessir bir olay meydana gelmedi. Ancak, bazı partilerin evleri ziyaretlerinde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz gibi sorularından vatandaşların rahatsız oldukları çeşitli ortamda dile getirdiler. Bunun bir fişleme olduğunu belirttiler.

Şanlıurfa'da AK Parti'nin yaptığı mitingden sonra Saadet Partisi ve BDP il merkezinde miting yaptı. MHP ise genellikle Akçakale, Harran mitinge ağırlık verdi. Ancak Eyyübiye de miting ve gövde gösterisi yapan MHP bu bölgelerde ağırlık olduğunu hissettirdi.

Ancak kabul etmek gerekir ki 2009 yılı seçimlerinde renklilik ve seçime halkın ilgisi bu seçimde ne yazık ki gerçekleşmedi. Bu yerel seçimleri yerel televizyonda yerel seçimi olarak geçti. Adaylar mahallelerde ,köylerde toplantılar yapmak yerine temsili olarak bazı yerleşim yerlerine gidip , ağırlıklı olarak yerel televizyonlarda ve billboardlarda seçim propagandası yaptılar. Türkiye'nin gündeminde paralel yapı ve Hükümet çatışması olması nedeni ile yerel televizyonların haber saatleri dışında izlenmemesi nedeni ile adaylar Şanlıurfalılara projeleri istedikleri gibi duyuramadılar.

Belediye Başkan adaylarının dışında belediye Meclis adaylarının da çalışma yapmadıkları görüldü. Heyecansız bir seçim yaşandı. Vatandaşlarında Belediye Başkan adayların çoğunu tanımadığı gibi belediye meclis üyelerinin çoğunu bile tanımadığı dikkat çekti.

Şanlıurfa'da bu seçimlerde en önemli göstergenin ise Türk, Kürt ve Arapların kardeş olduğunun bir kez daha gösterdi. Şanlıurfa'nın Kardeşlik Şehri olduğunu diğer illere de örnek teşkil edeceğini yetkililerin dile getirmesinin ne kadar doğru olduğunu görmüş olduk.