Başhekim Günak, Misafirhane ve akbabalar

Şanlıurfa’da yapılan 800 Yataklı Hastane bilindiği gibi kısa bir süre önce hizmete açıldı. Faruk Günak’ın başhekimliğe gelmesinden sonra düzenlediği basını bilgilendirme toplantılarında Şanlıurfa’nın en önemli sağlık kuruluşlarından biri olmayı hedeflediğini gördük. Sağlık Bakanlığınca Modern cihazlarla donatılan Hastaneye Dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar , Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer milletvekillerinin gayreti ile Sağlık Bakanlığının pozitif ayrımcılık  uygulaması sonucu, alanında uzman doktorların atanması ile adım adım sağlık alanında önemli bir merkez haline gelmeye başladı. Bilindiği gibi fiziki mekanın iyi olması, tabip ve yardımcı sağlık personeli ve personelin çok olması her şeyi çözmüyor. Büyük bir ilçeyi andıran Hastanede orkestra şefi’nin rolu önemli. Günak, eksikliklere rağmen, sorunlara rağmen mesai merfumu gözetmeden gece gündüz yoğun tempo ile hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarına en iyi hizmeti vermeyi hedefliyor ve bunu da önemli ölçüde başarıyor. Yeni kurulan bir hastanenin oturması ve hasta sayısını yoğun bir biçimde artırması kolay değil. Bilgi, kabiliyet ve donanımlı olunması gerekiyor. Çünkü,  Hasta kendinin tedavi olacağı ve güveneceği yere gideceği muhakkaktır. Doktorlaın ve yardımcı sağlık personellerinin başhekimin uyum sağlaması hizmet olarak halka yansıyor. Yardımcı sağlık personellerinin eksikliğine rağmen hizmette aksama olmuyor. Hastane yerine oturunca müşterisi de çıkmaya başladı. Kulaktan kulağa dedikodular yayılıyor, Bazı tarikatın temsilcileri, ihale takipçileri ve şimdiye kadar makam ve mevkileri işgal eden ancak, halka hizmet yerine bazı aşiret ve tarikatın yandaşlarına hizmet eden ve bunların istihdamını sağlayarak Şanlıurfa halkının gözünden düşenler şimdi akbaba gibi Hastanelerin başhekimliklerine gözlerini diktiklerini görüyoruz. Amaçları halka hizmet değil, kadrolaşmak ve yandaşlarına menfaat sağlamak olanlara siyasilerin ve devletin yetkililerinin bu önemli kurumu heba etmeyeceklerine ve bunlara fırsat vermeyeceklerine inanıyorum.

Misafirhane iyi ancak…...

            Eyübiye Belediyesi 5 milyon lira harcayarak 3 bin 200 metrekarelik alanı kapsayan, 4 kattan oluşan İçerisinde; misafirhane, bekleme salonları, resepsiyon, çamaşırhane, mutfak, banyo, yatak odaları, balkon ve dinlenme odalarının bulunduğu ,her katta 10 olmak üzere toplam 30 daireden oluşan misafirhane yıl sonunda hizmete girecek. Eyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin yaptığı bu hizmet “Urfa’da iz” bırakacak ve devamlı bu hizmet nesiller boyunca anılacaktır.

            Misafirhanenin yapılması önemli değil, önemli olan bu misafirhanenin ona buna peşkeş çekilmemesi ve buraya ilçelerden, köylerden veya civar illerden gelenlerin kalabilmesidir. Ücretsiz hiçbir şeyin kıymetinin olmadığını belirtmek isterim. Sembolik de olsa bir ücret alınmalıdır. Buranın temizliği, bakımı ve amacı dışında kullanılmaması gerekir. Merkezi kamera sistemi ve kısaca başında iyi bir yönetici olmalıdır. Halka hizmeti aksatmayacak ve suistimalleri önleyecek bir sistem kurulması gerekir.