Yandırıcı,Yapay zekâ konusunda gelecek olursak aslında yapay zekâ için tehlikeli diyoruz da dünyada ki tüm icatlar aslında tehlikelidir, örneğin silah icat edildiğinde derler mertlik bozuldu, iyiye kullanmadığın zaman zaten kötüdür yapay zekâda aslında çok tehlikeli bir silah diyebiliriz.

Yapay zekâ konusunda gelecek olursak aslında yapay zekâ için tehlikeli diyoruz da dünyada ki tüm icatlar aslında tehlikelidir, örneğin silah icat edildiğinde derler mertlik bozuldu, iyiye kullanmadığın zaman zaten kötüdür yapay zekâda aslında çok tehlikeli bir silah diyebiliriz.

Yapay zekâ olayına tehlikeli bakmamak lazım, şuan da çok az kullanıyoruz hele Urfa"da benim gördüğüm telefonlarımız da bile hepsine basit bir yapay zekâ programı yükleyerek birçok sorumuza, birçok yapamadığımız işlemlerin çözümünü bulabiliriz.

Bilgisayar Donanım Teknikeri Ahmet Yandırıcı Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; Yapay zekâ konusunda gelecek olursak aslında yapay zekâ için tehlikeli diyoruz da dünyada ki tüm icatlar aslında tehlikelidir, örneğin silah icat edildiğinde derler mertlik bozuldu, iyiye kullanmadığın zaman zaten kötüdür yapay zekâda aslında çok tehlikeli bir silah diyebiliriz. Günümüz de bunun üzerine çok uğraşıp bu kitle kim olacak bunun üzerine bizim karar verip ilerlememiz lazım. Üniversiteli gençlerinde evet yapay zekâ denen bir şey var, biz bunlara hâkim olursak işte çok çalışmamız lazım dediğimiz nokta budur. Çok çalışmamız lazım ki bu yapay zekâ olaylarının en üst noktalarında dünyada bir yer tutmamız gerekiyor ki biz bunu yönlendirelim. Yönlendirme olayı tamamen insanlara aittir, her şey tehlikeli, bütün icatlar tehlikelidir ama yönlendirildiği takdir de güç kimin elindeyse o yönlendiriyor. Yapay zekâ olayına tehlikeli bakmamak lazım, şuan da çok az kullanıyoruz hele Urfa"da benim gördüğüm telefonlarımız da bile hepsine basit bir yapay zekâ programı yükleyerek birçok sorumuza, birçok yapamadığımız işlemlerin çözümünü bulabiliriz. Ne soruyorsan sor, karşılıklı sohbet ve merak ettiğimiz her şeyin cevabını anında alabileceğimiz bir platform. Bu konuda herkesin kullanmasını tavsiye ediyorum hemen her gencin telefonunda bulunması gereken bir program.dedi.

 

Yapay Zeka Nedir?

Yapay zeka, en basit şekilde belirli görevleri yerine getirmek için insan zekasını taklit eden ve topladıkları bilgileri yineleyerek kendilerini geliştirebilen sistemler olarak tanımlanır. Yapay zekayı günümüz teknoloji sistemlerinden ayıran en önemli özellik insan zekasını taklit edebilmesidir. Bu sistem, var olan durumları gözlemleyerek daha önceden belirlenen parametreler doğrultusunda ilgili durumu işler ve buna yönelik bir tepki verir. Bu süreçte, yapay zeka duruma ilişkin verileri hızlı, yinelemeli ve akıllı algoritmalarla birleştirilerek işler.

Yapay Zekanın Tarihi

1956"da ortaya atılan yapay zeka terimi veri hacimlerinin artması, algoritma ve hesaplamaların gelişmesi gibi bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeler ile günümüzde daha popüler bir hale geldi. İlk dönemlerinde, yapay zekaya yönelik çalışmalar problem çözme ve sembolik yöntemler gibi konular ile ilişkilidir. Sonraki dönemlerde ise makine öğrenmesi ile gelişen yapay zeka günümüzde konuşmayı, görüntüleri ve verileri tanıma, tahminlerde bulunma gibi işlemleri yerine getirebilmesini sağlayan derin öğrenme ile gelişmeye devam ediyor.

Yapay Zeka Neden Önemli?

Günümüzde şirketler için çok daha önemli bir role sahip olan verilerden yapay zeka sayesinde en iyi şekilde yararlanılması mümkün oluyor. Yapay zeka, daha fazla ve daha derin veriyi birçok katmana sahip sinir ağlarını kullanarak analiz eder. Ayrıca, söz konusu derin sinir ağları sayesinde yapay zeka ile ortaya konulan analiz sonuçlarının geçerliliği ve güvenilirliği oldukça güçlü oluyor. Algoritmaları da kendi kendine öğrendiği için benzersiz verilerin değerlendirilmesi yapay zeka ile kolayca gerçekleştirilebilir ayrıca doğal dil işleme (NLP), bilgisayarların doğal insan dilini anlamasına ve üretmesine olanak tanıyan bir yapay zeka dalıdır. İnsan dilini anlamak, yorumlamak, analiz etmek ve sentezlemek için bilgisayar programları kullanır.

Kaynak: ŞANLIURFA GAZETESİ